logo
logo

Kuifmees 50-64, Nieuwegein

De opgave

Dit kantoorgebouw bevindt zich aan één van de belangrijkste invalswegen van Nieuwegein, dichtbij diverse voorzieningen en op loopafstand van het St Antonius ziekenhuis. De Kuifmees stond al geruime tijd grotendeels leeg, toen een projectontwikkelaar het initiatief nam om het pand aan te kopen met als doel transformatie naar een woonzorgcomplex.

Voor de exploitatie van het concept heeft de initiatiefnemer afspraken gemaakt met ZorgSpectrum. Dit zorgbedrijf met zeven locaties in Nieuwegein, Houten en Vianen biedt moderne zorgwoningen met 24-uurs aanwezigheid van verpleging en verzorging. Mensen die behoefte hebben aan intensieve begeleiding en verzorging kunnen hier wonen in een beschutte en beschermde omgeving.  Alle bewoners hebben de beschikking over een privé woonruimte met eigen sanitaire voorzieningen. Daarnaast kunnen bewoners gebruikmaken van gemeenschappelijke woonkamers met een directe toegang tot de buitenruimte.

Onze inzet

OMU heeft een financiering verstrekt voor de aankoop van de locatie gedurende de bestemmingswijziging van kantoor naar zorgwoningen.

Nieuwegein Kuifmees

Het resultaat

De herontwikkeling is in 2020 gestart, waarna het gebouw in 2021 is opgeleverd. Het pand is aangekocht door het Bouwinvest Healthcare Fund. Daarmee is een onderbenut kantoorgebouw op een prominente plek in Nieuwegein duurzaam getransformeerd tot een intramuraal zorgcomplex met 76 zorgeenheden voor mensen met dementie. Het woonzorgcomplex wordt voorzien van extra isolatie, dubbelglas en zonnepanelen. Warmte wordt opgewekt door middel van een warmtepomp.

Oppervlak
3.500 m² BVO
Ingreep
herontwikkeling van werken naar zorgwonen
Rol OMU
financierend
Jaar
2018-2020