logo
logo

Maanlander 47, Amersfoort

De opgave

De Atoomclub was een vroeg voorbeeld van co-working space en richtte zich op kleine organisaties en zelfstandige professionals met behoefte aan een inspirerende, flexibele kantoor- en ontmoetingsruimte. Na succesvolle initiatieven in Utrecht en Amsterdam, wilde de Atoomclub zich ook in Amersfoort vestigen.

De eigenaar van de Atoomclub was voornemens een kantoorpand van circa 5.000 m² aan te kopen op bedrijventerrein Calveen. Deze gemengde werklocatie aan de noordelijke rand van Amersfoort kende op dat moment een leegstand van ruim 25%. Het kantoor stond geheel leeg sinds het faillissement in 2015 van de voormalige huurder, technisch dienstverlener Imtech.

Onze inzet

OMU heeft een financiering verleend voor de aankoop en een deel van de verbouwing die nodig was om het kantoorgebouw te transformeren van single tenant naar multi tenant gebruik. De Atoomclub is in 2017 ingehuisd. In 2018 is Atoomclub overgenomen door NewDay Offices.

 

Amersfoort Atoomclub

Het resultaat

Met deze ingrepen is een leegstaand en gedateerd single tenant kantoorpand getransformeerd tot een hedendaags flexkantoorconcept. De Atoomclub-formule heeft zich inmiddels in Amsterdam en Utrecht bewezen. Een nieuw leven voor dit leegstaande gebouw op een dominante locatie op Calveen heeft een positief effect op de aantrekkingskracht van het bedrijventerrein voor andere gebruikers.

Oppervlak
5.000 m² BVO
Ingreep
van leegstaand kantoor naar flexkantoorconcept
Rol OMU
financierend
Jaar
2016-2017