logo
logo

Hyperonenweg 2, Utrecht

De opgave

Met de afbouw van de activiteiten in Nederland van Vögele Mode kwamen het kantoor en magazijn van de Zwitserse modeketen op bedrijventerrein Lage Weide grotendeels leeg te staan. Een Utrechtse projectontwikkelaar in commercieel en bedrijfsmatig vastgoed nam het initiatief om de locatie aan te kopen en de gedateerde opstallen te slopen, ten faveure van een nieuwe logistieke bedrijfshal.

Onze inzet

Aangezien voor een dergelijk risicovol project bancaire financiering niet voorhanden was, benaderde de ontwikkelaar OMU om door middel van een geldlening de aankoop, sloop en het bouwrijp maken te bewerkstelligen. Op het vrijgekomen perceel is de hoofdvestiging gerealiseerd van Van Doorn Export Packing, een Utrechts bedrijf dat verpakkingen op maat verzorgt voor industriële goederen zoals machines voor o.a. de voedingsmiddelen-, olie en gas, chemische en farmaceutische industrie. Het bedrijf verpakt in houten kisten en kratten, zware kwaliteit kartonnen dozen, op transportbok of -zadel, gestuwd op vloeren in containers, en gewrapt in krimpfolie.

Utrecht Hyperonenweg

Het resultaat

Een verouderd bedrijfspand met onvoldoende vrije hoogte en vloerbelasting om nog te voldoen aan de eisen van deze tijd, heeft plaatsgemaakt voor courante logistieke bedrijfsruimte. Door het toevoegen van kwaliteit in dit deel van bedrijventerrein Lage Weide is de omgeving gestimuleerd om ook tot herstructurering en herontwikkeling over te gaan.

Oppervlak
1,9 ha terrein
Ingreep
herontwikkeling van werk naar werk
Rol OMU
financierend
Jaar
2014-2015