logo
logo

Sterrenbergweg, Soesterberg

De opgave

Om de gewenste verkleuring van het sterk verouderde bedrijventerrein Soesterberg-Noord naar een gemengd woon-werkgebied aan te jagen, heeft OMU een drietal bedrijfspanden aangekocht. Door sloop van deze bedrijfspanden ten behoeve van woningbouw wordt de ontwikkeling van de vliegbasis verbonden met het dorpshart van Soesterberg.

Onze inzet

Het voormalige postsorteercentrum aan de Sterrenbergweg 46-48 stond geruime tijd leeg en is in 2016 door OMU aangekocht. Bij het vertrek van de firma Elma naar het nieuwe bedrijvenpark Richelleweg in 2021 heeft OMU tevens de naburige bedrijfspanden aan de Sterrenbergweg 50-52 en Batenburgweg 9 verworven. Door OMU is in overleg met de gemeente Soest een bestemmingsplan opgesteld waarin de locatie de woonbestemming krijgt. Tevens heeft OMU de bestaande bedrijfshallen laten slopen. In 2021 wordt een projectontwikkelaar geselecteerd aan wie de locatie in 2022 wordt verkocht.

Soesterberg Sterrenbergweg

Het resultaat

Verouderde bedrijfsruimte wordt uit de markt gehaald. Herontwikkeling van de locatie tot tenminste 50 woningen in verschillende typologie├źn, waaronder tenminste 20 procent sociale woningbouw, jaagt de verkleuring van bedrijventerrein Soesterberg-Noord aan en verbindt de voormalige vliegbasis met het dorpshart van Soesterberg.

Oppervlak
1,2 ha terrein
Ingreep
herontwikkeling van werken naar wonen
Rol OMU
investerend
Jaar
2016-2021