logo
logo

Wattbaan 31, Nieuwegein

De opgave

Het kantoren- en bedrijvenpark Rijnhuizen kampte rond 2010 met 40 procent leegstand. De gemeente Nieuwegein besloot om samen met vastgoedeigenaren en ontwikkelaars de werklocatie geleidelijk te laten transformeren naar een gemengd stedelijk gebied waar gewoond, gewerkt en gerecreëerd kan worden. De gebiedstransformatie werd ondersteund door de provincie Utrecht.

Onze inzet

OMU was betrokken bij de allereerste kantorentransformatie van Rijnhuizen, aan de Wattbaan 27. Dezelfde ontwikkelaar benaderde OMU om de aankoop te financieren van het naastgelegen kantoorpand aan de Wattbaan 31: het leegstaande voormalige ‘Huis van de Sport’, waar voorheen verschillende sportbonden gevestigd waren. Het plan behelsde de herbestemming van het pand tot 96 loftappartementen. OMU trad op als cofinancier door middel van een intercreditor agreement met eindbelegger Syntrus Achmea.

Nieuwegein Wattbaan 31

Het resultaat

Een verouderd en disfunctioneel kantoor van 6.000 m² is uit de markt gehaald ten gunste van 96 appartementen. Ook de openbare ruimte rondom het pand en de naastgelegen Wattbaan 27 is integraal aangepakt. De transformatie van Wattbaan 31 naar woningbouw is een volgende stap in de verdere verkleuring van het gebied Rijnhuizen in Nieuwegein van een voornamelijk werkgebied naar een gemengde stadswijk. De gemeente Nieuwegein heeft voor Rijnhuizen een gebiedsvisie opgesteld die de toevoeging van circa 1.500 woningen mogelijk maakt.

Oppervlak
6.000 m² BVO
Ingreep
herbestemming van werken naar wonen
Rol OMU
financierend
Jaar
2018-2019