logo
logo

Kruisboog 46, Veenendaal

De opgave

Transportbedrijf J. Heebink (sinds 1970) bedient vanuit vestigingen en distributiecentra in Veenendaal, Manchester en Milton Keynes de Europese markt. Het bedrijf groeit gestaag en beschikte in 2017 over een wagenpark van 80 vrachtwagens. OMU kreeg het verzoek van Heebink om de mogelijkheden voor uitbreiding te onderzoeken op het bestaande bedrijventerrein de Faktorij. Het alternatief was dat de Nederlandse vestiging van bedrijf geheel zou verplaatsen naar buiten de gemeente Veenendaal en/of de provincie Utrecht.

Onze inzet

OMU heeft de contacten gelegd met zowel de gemeente als de provincie om de gewenste uitbreiding van Heebink mogelijk te maken. Samen met Heebink is een stappenplan ontwikkeld waarbij de eerste stap betrekking heeft op de uitbreidingsmogelijkheden aan de randen van de huidige eigendommen middels het (beperkt) verleggen van de rode contour. In een tweede fase is voor de verdere uitbreiding van Heebink de aankoop van aangrenzende gronden onderzocht.

Veenendaal Heebink

Het resultaat

Met de advisering en ondersteuning van OMU heeft Heebink de voor haar noodzakelijke uitbreidingsbehoefte gerealiseerd waarmee het bedrijf zich op deze locatie in Veenendaal kan handhaven en zelfs groeien. De nieuwbouw is in 2019 gestart en in 2021 opgeleverd. Door de kennis en ervaring van OMU op zowel het publieke als het private vlak is deze herstructurering op het bedrijventerrein De Faktorij tot stand gebracht.

Oppervlak
2,5 ha terrein
Ingreep
hergebruik en uitbreiding van werken naar werken
Rol OMU
faciliterend
Jaar
2017