logo
logo

Planetenbaan 1-2, Maarssen

De opgave

Rondom de Planetenbaan en Het Kwadrant in Maarssenbroek stond een omvangrijke hoeveelheid kantoor- en bedrijfspanden langdurig leeg. De provincie Utrecht, gemeente Stichtse Vecht en vastgoedeigenaren werken samen om de monofunctionele werklocatie te transformeren naar een gemengde stedelijke wijk.

Onze inzet

Eén van de vroege initiatieven door marktpartijen betrof de transformatie van twee leegstaande kantoorgebouwen aan de Planetenbaan 1 en 2. OMU heeft de projectontwikkelaar ondersteund door het verlenen van een aankoopfinanciering voor beide kantoorpanden. Tevens trad OMU op als adviseur en intermediair tussen marktpartijen en de gemeente bij de geleidelijke transformatie van het gebied.

Maarssen Planetenbaan 1 2

Het resultaat

Het eerste getransformeerde kantoor is in 2017 opgeleverd, het tweede pand volgde in 2018. Door deze transformatie is meer dan 4.000 m² kantorenleegstand uit de markt gehaald. Het toevoegen van 45 appartementen komt tegemoet aan de grote behoefte aan betaalbare huurwoningen in de regio Utrecht. Tevens leidt de aanpak van de twee panden tot een kwaliteitsimpuls voor de werklocatie Planetenbaan / Het Kwadrant. Het vliegwieleffect is duidelijk zichtbaar: na deze ontwikkeling zijn de eerstvolgende plannen voor andere kantoortransformaties rondom de Planetenbaan op gang gekomen.

Oppervlak
4.100 m² BVO
Ingreep
herbestemming van werken naar wonen
Rol OMU
financierend
Jaar
2016-2018