logo
logo

Plotterweg 2-12, Amersfoort

De opgave

Op het westelijke deel van de Amersfoortse werklocatie De Hoef stond omstreeks 2013 een omvangrijke hoeveelheid kantoren en bedrijfspanden leeg. De gemeente en vastgoedpartijen streven naar een grotere menging van functies in dit gebied, waaronder ruimte voor wonen. De gemeente heeft een visiedocument opgesteld voor de herontwikkeling van dit gebied, maar nodigde ook concrete initiatieven uit door de markt. Eén van de eerste marktinitiatieven betrof de beoogde transformatie van twee kantoorgebouwen aan de Plotterweg 2-12 en 14 door de firma Nosrati VOF.

Onze inzet

Het kantoorpand White Point (Plotterweg 2-12) is in 2016 met behulp van een financiering van OMU verworven door Nosrati en getransformeerd naar 37 appartementen. De latere transformatie in 2017 van het buurpand Black Point (Plotterweg 14) kon door het succes van Plotterweg 2-12 uit eigen middelen worden bekostigd door Nosrati. In de tweede fase van het tweelingkantoor ging het om 31 appartementen met een huurprijs vanaf 725 euro. Uitgangspunt bij beide herbestemmingen was veel verschillende woningtypes in hetzelfde gebouw. Sommige appartementen hebben een grote slaapkamer, anderen juist een grote woonkamer. Ze zijn er met twee of drie kamers, balkon en er zijn ook penthouses. Veel woningen hebben een weids uitzicht, want de Plotterweg ligt aan de rand van De Hoef en kijkt uit op het groene Waterwingebied.

Het resultaat

Dankzij de financiering van OMU heeft Nosrati VOF de allereerste kantoortransformaties op De Hoef kunnen realiseren. Binnen enkele dagen waren alle appartementen in beide omgebouwde kantoren verhuurd. Opgeteld is 4.000 m² disfunctioneel commercieel vastgoed aan de markt onttrokken, ten gunste van 68 moderne appartementen.

Oppervlak
2.000 m² BVO
Ingreep
herbestemming (van werken naar wonen)
Rol OMU
financierend
Jaar
2016